Hoog bezoek uit NL
Door: sophiereveil
Blijf op de hoogte en volg Sophie
18 December 2010 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Zo pfrt even nadenken waar ik zal beginnen. Afgelopen 10 dagen hebben mijn ouders de sfeer kunnen proeven in Dubai. En ik denk dat het ze wel goed bevallen is!
Ze hadden een goede heenvlucht gehad en stonden op het vliegveld zelfs op mij te wachten maargoed ik ben niet gewend dat alles hier zo snel gaat dus ik heb ze hartelijk verwelkomt en een dikke knuffel gegeven en toen had ik het al goed gemaakt!
De 1e dag moest ik nog even werken dus heb ik ze naar de Mall of Emirates gestuurd en ze zijn daarna op weg gegaan naar Souk Madinat waar ik na mijn werk aansloot. Souk Madinat was helemaal ingericht in de kerstsferen dus dat was ontzettend mooi, na lekker gegeten te hebben was de 1e dag al geslaagd en kon ik ook beginnen aan mijn vakantie!
Ik dacht lekker te kunnen slapen en helemaal uitgerust aan het werk te kunnen gaan maar niets is minder waar. Mijn vader heeft in zijn slaap een heel bos om gezaagd, zelfs de oordoppen hielpen er niet bij en ik heb echt respect voor ons ma dat ze daardoor kan slapen jeetje!
De dagen daarop hebben we lekker vakantie gevierd,ik heb mijn baantje als persoonlijke gids goed gedaan want we zijn bijna nooit verdwaald met de auto! Ik heb ze mee genomen na het strand wat natuurlijk wel even wennen is als je van de -5 afkomt! We hebben de souks bezocht wat erg leuk was, zijn aantal souvenirs rijker en hebben de Arabische sfeer even echt geproefd. Ook een desert safari meegemaakt wat erg speciaal was. Ik dacht dat mijn ouders misschien het autoritje door heuvels van de woestijn wat minder zouden vinden maar ook deze keer was ik degene die mijn maag weer begon te voelen.
We hebben ook de Jumeirah moskee bezocht. Bij deze moskee krijg je een uitleg over het geloof islam. Helemaal gesluierd in boerka moesten we als vrouwen naar binnen, 2 engelse dames bekeert tot het geloof brachten ons de uitleg op een wel vlotte manier wat wel interessant was. Mijn moeder is sindsdien helemaal in haar nopjes over de islam dus pas maar op, als je een vrouw met een boerka ziet lopen in Prinsenbeek kan het weleens mijn moeder zijn die geen zin heeft om haar haren te kammen!
Op de laatste dag zijn we naar de top van de Burj Khalifa geweest dat is de toren die je overal in Dubai kunt zien. Hij is ongeveer 832 meter lang en wordt gebruikt als kantoor, hotel, woonruimtes maar ook voor toeristen. Je kunt namelijk naar de top ( nja 452 meter) en vandaar een prachtig uitzicht bewonderen. Ik moet zeggen het was ook echt prachtig!
Kortom het waren 10 leuke dagen en ik vond het gezellig dat ze er waren!
Voor mij zijn er nog 6 weken te gaan en ik kom alweer terug naar Nederland.
De komende 6 weken moet ik veel werken aan mijn schoolopdrachten en ik ga nog wat dingetjes af die op mijn lijstje staan zoals Wild Wadi, Burj Al Arab, het snorkelen in Fujeirah en het genieten van Dubai!
Kusjes Sophie
18 December 2010 - 15:17
Lisa:
Super! Volgens mij hebben jullie het erg naar je zin gehad, en ik zat hier in me up met soms wel -6 graden! Mam en Pap zijn nog niet thuis, die komen rond uur of half 7. Als ze thuis zijn zou ik wel alle verhalen horen. Zussie, geniet er nog van de laatste 6 weken! Ik mis je al wel hoor. Dikke Kus -
19 December 2010 - 11:54
Anneloes:
Burj Al Arab, echt doen!! Je gaat er zo van genieten! Haal alles uit je laatste weekjes, voor je het weet word je weer opgeslokt door de Nederlandse hectiek! -
19 December 2010 - 18:43
Bas En Petra:
We liepen 2 verhalen achter, maar we zijn weer helemaal bij! Helemaal top meis, dat je t samen met je ouders zo naar je zin hebt gehad! We hebben je natuurlijk al even gesproken gisteren;) Meis, have fun! We hopen dat je alle dingen, die je nog wilt zien, gaat zien in deze laatste weken! Knuffel en kus van ons! -
24 December 2010 - 12:30
Anja:
Hallo Sophie,
Fijn dat je het zo naar je zin hebt daar in Dubai!
Ik wil je even prettige kerstdagen en een heel gelukkig Nieuwjaar wensen.
Veel groetjes van Anja.