Kerst in Dubai
Door: sophiereveil
Blijf op de hoogte en volg Sophie
26 December 2010 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Zo ik hoop dat jullie goede kerstdagen hebben gehad.. het was in ieder geval een witte kerst in Nederland! Nu kunnen de kerstbomen weer verbrand worden en de kilo´s er weer af worden gehaald en op naar het volgende feestje; Oud en nieuw!
Mijn week was weer goed.. begon wat minder want mijn ouders hadden de kou hier gelaten met als gevolg dat ik 2 dagen ziek op bed heb gelegen. Maar na 2 dagen weer hersteld te zijn konden de plannen voor kerst gemaakt worden.
Eerst nog even na de bioscoop geweest. Wat een beleving.. in Antwerpen zit ik mij altijd te irriteren aan de franse en nederlandse ondertiteling.. hier heb je de arabische ondertiteling. De large popcorn was net een heel huis zo groot het was maar erg grappig om in een zaal te zitten met allemaal witte jurken en boerka's!
Op kerstavond de bowlingschoenen uit de kast getrokken en ik heb ze in Dubai eens laten zien hoe je moet bowlen.. daarna gingen we na Erik zijn crib om eens een typisch Nederlands spelletje te spelen.. we hadden de voorbereiden al gedurende de week getroffen en het was een erg gezellige avond! :)
Kerst in Dubai is toch een beetje anders dan in Nederland. Je hebt geen familie hier, geen sneeuw, geen kou. Ook gek om kerst te vieren in een Arabisch land. Alles is gewoon open dus niet zoals wij kennen dat je 2 dagen thuis zit omdat er verder niks te doen is.. hier kun je letterlijk alles doen met kerst. Dus wij hadden ook onze kerstboodschappen gedaan en begonnen met een lekker ontbijt.. met een echte kersttol! Daarna lekker bootje varen.. we hadden een keer zelf gekookt. Gevulde eieren, zalmrolletjes, loempia’s alles was aanwezig en de buikjes zijn weer goed rond gegeten!
2e kerstdag beetje opgeruimd in mijn kamer. Want zoals jullie nog niet weten ben ik verhuisd. Mijn ‘altijd’ aardige Russische huisgenoot had dit keer een mooi kerstcadeau ze ging verhuizen. Dus ben ik naar haar kamer toe verhuisd en heb nu een balkon met uitzicht op de Burj Al Arab.. niet verkeerd dus :) daarna hebben we een kerstdiner gedaan hier in huis.. wat erg gezellig was en ik heb voor het eerst in mijn leven eend op. Ik had er een beetje schrik van omdat ik als ik aan eend denk aan de eenden denk die we in Prinsenbeek rond hebben lopen maar het smaakte mij erg goed!
Komende week nog even 4 dagen werken en dan het volgend feestje Oud en Nieuw. Ben benieuwd hoe dat zal zijn hier in Dubai. Op nieuwjaarsdag een Nieuwjaarsduik met jajaja echte erwtensoep en unox mutsen!
Alvast allemaal fijne oud en nieuw! En ik spreek jullie in 2011!
Kusjes Sophie
27 December 2010 - 15:14
Petra Bas:p:
Hee meisje,,
Fijn dat je een leuke kerst heb gehad! Bas en ik hadden een drukke kerst, kerstavond naar Annelies en Piet, 1e kerstdag naar bas z'n vader, 2e kerstdag naar mijn ouders en s'avonds naar bas z'n zus. Maar het was zeker heel gezellig! Nu nog een dagje bijkomen en morgen weer 4 dagen aan de bak en dan is t idd weer oud en nieuw, de tijd vliegt, niet alleen bij jou, maar ook hier! Ben je al helemaal gewend aan je nieuwe 'woning'? Al heerlijk met een wijntje op het balkon gezeten? Verder heb ik vrij weinig te melden, ben snip verkouden.. snotteren, hoesten, zere keel, echt balen.. maar goed, alles gaat weer over! Meisje, werk ze van de week, en ik ben zeer benieuwd naar je oud en nieuw verhaal! kus en knuffel van mij! (L)
27 December 2010 - 18:50
Lona:
klinkt goed soof!! Een andere kerst zoals we gewend zijn, maar geloof me: volgend jaar zul je er nog vaak aan terug denken;) geniet nog lkkr van je laatste weken, succes met je stage verslagen en we spreken elkaar snel meid! kuss
ps. toch wel gewonnen met bowlen he?:P -
29 December 2010 - 23:23
Hans Verhoef:
Hey sophie,
Leuk om je verslag te lezen. zon jurk klinkt mij wel wat moet ik je zeggen!
Heel veel plezier daar nog en een heel goed nieuwjaar alvast!
x Hans