Waterskien in Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Sophie Reveil - WaarBenJij.nu Waterskien in Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Sophie Reveil - WaarBenJij.nu

Waterskien in Dubai

Door: sophiereveil

Blijf op de hoogte en volg Sophie

03 Oktober 2010 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Hallo Allemaal,

Zo weer een week erop zitten hier in het mooie Dubai. Ik geniet nog steeds van het land, het weer, de vriendelijke mensen, de mogelijkheden, de luxe kortom alles! Vooral als ik er aan denk dat jullie nu zo ongeveer de koltruien uit de kast pakken en ook de regenjassen zijn weer in gebruik, dan heb ik het toch even mooi bekeken met mijn 38graden!!

Zo mijn weekje; Op het werk begonnen we deze week met de trainingen die georganiseerd waren door TME. Fast Track, SEO, Social media and Email marketing. Erg interessant en ook ik mocht een training volgen > Fast track een training over de mogelijkheden met social media. Hier in het midden oosten is social media nog aan het opbloeien dus dat loopt een beetje achter op Europa. Dus zo zat ik daar op zondag en maandag heel de dag te luisteren maar gelukkig heb ik er een mooie certificaat aan over gehouden en ik voelde mij af en toe best slim omdat ik op school al het 1 en ander over social media heb gehad! De rest van de dagen was het redelijk rustig op het werk de normale werkzaamheden gedaan.

Maandagavond ben ik nog even op pad geweest. Lekker uit eten gegaan bij de mexicaan en daarna een bezoek gebracht aan de ijsbar. Dit is een kleine bar waar ik weer even de temperatuur van Nederland heb kunnen voelen. Kreeg een mooie eskimo pak aan en echte snowboats dus ik was er helemaal klaar voor! In de bar zelf staan overal mooie ijssculpturen, lichtjes en je kunt er zelfs warme maaltijden krijgen of salades dit lijkt mij beetje vreemd want volgens mij is je pasta alweer bevroren voordat je uberhaupt je 1e hap kunt eten. Leuk om te zien en het voelde echt even als thuis komen. Daarna nog even een afzakkertje gedronken op het dak van Jumeirah beach hotel en ik dook weer lekker mijn grote 2persoonsbed in!

Donderdagavond, het is weer weekend! Hoewel ik het erg naar mijn zin heb op het bedrijf kijk ik altijd enorm uit naar het weekend. Dus gingen we vol goede moed onze stapavond tegmoet! Er scheen een ontzettend leuk feest op het strand te zijn bij het atlantis hotel > Nasimi Beach, daar aangekomen dachten we toch van huh wat is het toch maar stil hier, bleek het feest uitgesteld te zijn naar volgende week.. welcome in Dubai. Maar gelukkig heeft het Atlantis hotel ook een nachtclub dus dan die maar uitproberen! Eerst nog even een mooie route door het Atlantis hotel zelf, tot nu toe staat dit hotel toch wel op nummer 1 van mijn mooist bekeken hotels in Dubai. De nachtclub heet Sanctuary, grote club met 2 zalen en meerde VIP ruimtes. De DJ die er draaide kende helaas maar 1 soort beat en ook heel Rusland was uitgenodigd maar het was wel een ontzettend leuke avond!

Vrijdag was dan eindelijk de dag van het waterskien. Dit stond al paar weken op het programma maar nu toch een goede locatie gevonden en een goede deal gesloten dus we konden beginnen. Eerst de weg vinden naar het Habtoor grand hotel en toen konden we de boot op. Erik mocht de spits afbijten en hij ging dus als eerst.. ik kreeg toch wel de kriebels dus mocht ik als 2e. Mijn 1e poging ging goed ik dacht even dat ik een waar talent had ontwikkeld maar helaas poging 2,3,4,5,6, en 7 gingen mij toch wat minder goed af. Het opstaan is redelijk makkelijk maar het blijven staan is wat moeilijker.. dus ik heb aardig wat zout water gehapt... Lois was een echt talent en toen kon ik het niet laten om het nog 1x te proberen. Dus laatste poging en hij ging perfect. Mooi over de golven kunnen skien en zelf geprobeerd een leuke bocht te maken! Bijna een salto gemaakt en geeindigd met een echte flikflak hahah Dus al met al.. ik denk dat ik mijn sport heb gevonden.. volgende keer wakeboarden!
Daarna lekker een dagje strand ervan gemaakt. Bij mij thuis een salade gemaakt en toen iedereen weer opgefrist was zijn we naar Irish Village gegaan.

Zaterdag heeerlijk uitgeslapen en toch wel ontdekt dat ik aardig wat spierpijn van het waterskien heb overgehouden.. au! Lekker aan het zwembad gelegen en aan het einde van de middag had ik afgesproken met Merel. We gingen de souk bekijken, dit is het echte oude dubai. Je hebt verschillende souks, textiel souk, goud souk, kruiden souk alles. Ontzettend mooi om te zien, de luxe is echt prachtig maar toch leuk om echt iets ‘ lokaals’ te zien. Merel heeft een duits kamergenootje voor 2 weken dus die ging gezellig met ons mee. Het was een echte tourist, met buiktasje, rugzakje en een notitieblok om alles op te schrijven ;) na wat rond te hebben gelopen toch bij een restaurantje gestrand. Heerlijk kebab gegeten en daarna met de Abra na de overkant van de rivier gevaren. Dit kan voor 1 dirham lees 20eurocent! Leuk om te doen, een watertaxi met locale mensen die je van A naar B brengt. Daarna kwamen we in een soort Turkije uit waar ze pashmina sjaals over je nek heen leggen, ze je omkopen met gucci, prade, chanel en achter je aan lopen totdat je toch besluit om even in de winkel te kijken.

Weer een ontzettend leuk weekend en vol goede moed weer beginnen aan een nieuwe werkweek!

Kusjes Sophie

• 03 Oktober 2010 - 12:14

Marlies:

Ohh wat klink dat waterskien gaaf zeg!! Ik weet niet of ik het zou durven maar ben sowieso jaloers op je haha
    Wel relaxed dat je tussen je volle werkdagen door ook lekker kan ontspannen op het strand en leuke dingen doen.
    Grappig om te horen dat Europa voorloopt met social media! Had ik niet perse verwacht eigenlijk, kon jij inderdaad even slim over komen ;) haha

Hee meisje, veel plezier weer, werkze! xxx

Anke:

Zullen we ruilen ?!

• 05 Oktober 2010 - 12:00

Faye:

Ik wil ook naar dubaiiiiii :(

• 05 Oktober 2010 - 18:41

Nikki:

soof! aaaah het klinkt echt zo cool allemaal! nu baal ik dat ik in nederland ben gebleven haha :( relaxt dat je wat nederlanders hebt gevonden daar! scheelt toch alweer een beetje :) heeeeel veel plezier nog en ik lees je verhalen wel! kus

• 05 Oktober 2010 - 18:48

Petra Bas :p:

Hee meisje,
    Wat ben je toch heerlijk aan het genieten! Echt super gaaf allemaal wat je meemaakt! Kussen

• 05 Oktober 2010 - 19:23

Dominique:

Wat een mooie verhalen! En zooooo fijn om te horen dat je het goed hebt daar. Geniet van je 'post' lieve schat...

Dikke zoenen do

• 09 Oktober 2010 - 11:40

Evelien:

wat een mooie foto's, lijkt me echt geweldig!
    gelukkig heb je het goed naar je zin, leuk om te horen!
    en er is alweer 1 maandje voorbij.
    veel liefs, evelien